Bombas, Cohetes y Lagartos de Vallekas

Bombas, Cohetes y Lagartos de Vallekas

Diuen d’elles que són l’aperitiu perfecte perquè no atipa, enalteix el sabor de les begudes, perquè es pot menjar amb la mà i d’una sola mossegada. Són les banderilles. Sedueixen a qualsevol i per a molts són quasi addictives. Una perfecta combinació entre peix i vegetals que arriben al seu punt més àlgid amb les “Bombas, Cohetes y Lagartos de Vallekas”.

Aquestes banderilles van ser dissenyades ara ja fa 15 anys per Miquel Àngel Vaquer, de Casa Mariol, i Kike Martínez, del Mercat Villa de Vallecas, de Madrid. Nosaltres les portem i les venem tal qual. Aquestes “Bombas, cohetes y lagartos de Vallekas” saben unir com un matrimoni indestructible olives, formatges, seitons o anxoves, guindilles o pernil. La fòrmula sembla senzilla per mai abans s’havia feta mb tant gràcia.

Les “Bombas”, les reines de la parada, són olives Gordal farcides de tot el que un es pugui imaginar: pop, musclos, llom, formatge, anxova; els “Lagartos” són cogombrets farcits de bacallà, tonyina o salmó, sent el més típic el farciment d’anxova. Els “Cohetes” són tots aquells que porten un ou de guatlla.

Ara ja saps perquè dels noms d’aquestes ja més que populars banderilles, gildes o pintxos. “Bombas, Cohetes y Lagartos de Vallekas”. I tu, amb quina et quedes?

Més informació: Productes / Olives i encurtits

Bomba de bacallà