Cervesa. El millor maridatge?

Cervesa. El millor maridatge?

El món de la cuina està plena de matisos, de percepcions. Tot va a gustos, però sempre hi ha algunes recomanacions que ens serveixen per saber apreciar més i millor els sabors dels aliments i de les begudes. D’això en diuen “maridatge”, és a dir, la perfecta combinació per a assaborir i gaudir amb els cinc sentits tant una beguda com un àpat.

No hi existeixen regles, ni explicacions científiques, ni raonaments tècnics, però a vegades la intuïció ens porta a demanar una beguda o una altra segons el que mengem. Per exemple, els tòpics diuen que amb peix, vi blanc, que amb amanides, cerveses, o que amb carns, vi negre.

La professora de Gastronomia Rosa Tovar ens recomana seguir tres paràmetres a l’hora de trobar el perfecte acompanyament per a cada plat:

  • Que els sabors de la beguda no sobresurtin sobre els del menjar, i viceversa.
  • Que hi hagi un equilibri entre aromes o sabors.
  • Que provoqui contrast.

Si el que hem d’escollir és entre vins o cervesa, a dir que la cervesa combina molt bé amb els escabetxats, fumats i encurtits, en plats on predomina el tomàquet, a causa de l’acidesa d’aquest producte; igualment, amb plats que porten mostassa, salses àcides o vinagres. També conjuguen molt bé amb plats picants, i on l’all és el protagonista.

Més informació: Productes / Bacallà

Imatge de les campanyes gastronòmiques del bacallà amb Inedit Damm.