Consells per cuinar el bacallà

Consells per cuinar el bacallà

Quan parlem de la cocció del bacallà curat tradicional hem de saber que ja està curat per la sal, per tan lliure de perill per menjar-lo cru en esqueixada o en carpaccio, que és com el trobarem més melós. Aquests són uns consells bàsics per a la cocció del bacallà en totes les seves formes, ja sigui fregit, al forn, a la brasa o planxa, confitat o estofat:

  • Cal coure poc el bacallà perquè ens quedi melós. Si ens passem de foc, destruirem la gelatina i ens quedarà estopenc. El pitjor que podem fer és tornar a escalfar el guisat una vegada ja s’ha refredat.
  • El bacallà s’ha d’escòrrer molt bé perquè no es desfaci. Aconsellem eixugar-lo amb draps nets i posar-lo sense tapar unes hores a la nevera perquè el fred l’acabi d’assecar.
  • Si el coem fregit, l’oli ha d’estar ben calent. Per fer a la planxa, s’ha de dessalar més que per fregir ja que l’evaporació ens farà pujar el grau de sal. Una altra forma de cocció molt respectuosa amb el producte és confitar-lo en oli a 60 ºC durant uns 10 minuts.

Més informació: Productes / Bacallà

Més informació: www.mercatdemercats.wordpress.com

Video: Mercats de Barcelona