La barra de degustació Perelló 1898, cuina gourmet al mercat

La barra de degustació Perelló 1898, cuina gourmet al mercat

Amb més de mig any de trajectòria, la barra de degustació Perelló1898 ja és un dels punts gastronòmics de referència a Barcelona per tots els foodies i gormands. Amb la innovadora fórmula de cuina bacallanera i de temporada servida en la mateixa parada del mercat, hem conquerit els paladars dels més exigents.

Al davant de la petita cuina de la barra, la xef Guada Reig, que elabora plats a base dels productes estrictament de temporada, ingredients de la nostra pròpia botiga –bacallà, fumats, encurtits, conserves de marisc i de verdures o llegums, etc.-, però també de les altres parades del Mercat del Ninot.

Des de bon matí, amb els nostres entrepans bacallaners i la resta d’especialitats, els nostres clients poden gaudir de la nostra cuina bacallanera. Què millor que gaudir d’un bon esmorzar de forquilla amb plats elaborats amb els millors ingredients i el més frescos? La fórmula ideal per agafar forces per a la resta del dia.

La nostra cuina, però, està en marxa de forma ininterrompuda des de les 8 del matí a les 9 del vespre, per oferir-vos en qualsevol moment aperitius, tapes o contundents plats. Als migdies, per exemple, una de les millors opcions és la del nostre menú de degustació, amb una selecció dels millors plats del dia, tot ben regat per cerveses (des de l’alemana Radeberger de barril fins a una selecció de cerveses d’ampolla), vermuts Casa Mariol, o vins, tant a copes com a ampolles senceres.

Ja en som coneguts per algunes especialitats de la casa, com els Rocks de Bacallà, entre un bunyol i una croqueta, rodons i acompanyats per salsa allioli i romesco. També en tenim fidels a les nostres anxoves, que servim amb pa amb mantega o amb tomàquet; i com no, a les “Bombas, lagartos y cohetes de Vallekas”, olives farcides, cogombrets i gildes d’allò més imaginatives. I dels plats típics amb què vam començar, com la brandada, el bacallà amb samfaina, els pèsols del Maresme amb botifarra i tripa de bacallà, o el trinxant de la Cerdanya amb sardina marinada, hem despuntat també amb receptes com el pop amb patata morter, els canelons de bacallà, o l’ou amb gules.

I és què, com la pròpia cuinera ens recorda, té “el més gran dels rebosts”. I amb la seva ajuda i la de tot el personal de la barra Perelló 1898, una família com la nostra, de bacallaners des de fa més de 100 anys, ens hem convertit ara també en hostalers, amb el més humil dels objectius: poder oferir un tast dels productes que en podeu trobar a la nostra botiga.

Més informació: La Barra del Ninot