La tripa del bacallà

La tripa del bacallà

La tripa és en realitat la veixiga natatòria del bacallà, un teixit dur que possibilita la flotabilitat del peix a diferents profunditats.

La seva textura gelatinosa recorda els callos, d’aquí que també se li digui “els callos del bacallà”.

Com remullar-les

La tripa necessita un dessalat mes curt ja que es la peça més prima del bacallà. La quantitat d’aigua que hem d’utilitzar és el triple del volum de les peces que volem remullar.

El dessalat de la tripa el podem fer amb dos canvis ràpids de 30 minuts o posant-la en aigua durant 24 hores aproximadament. En tots dos cassos l’aigua ha de ser ben freda.

Un cop remullada traurem el tel negre més fàcilment que quan és seca per tal de deixar-la el més blanca possible. També la tastarem per provar el punt de sal.

Com escaldar-les

Poseu la tripa en una cassola cobrint-la d’aigua. Cogueu-la a foc mínim fins que l’aigua comenci a bullir, moment en que la retirarem del foc.

Un cop fet aquest procés veureu que la tripa ha augmentat força de volum i ha agafat la textura gelatinosa i translúcida que busquem. També podreu observar la gelatina que ha deixat anar a l’aigua, fent-la tornar blanquinosa i espessa.

En aquest procés és important mantenir el foc a una temperatura d’entre 20 ºC i 65 ºC.

Més informació: Productes / Bacallà