Set olives cada dia

Set olives cada dia

Les olives són un aliment  essencial  de la cultura i de la tradició mediterrània, un tresor de la nostra dieta. Malgrat tot, en consumim menys de les que recomanen els experts: set al dia. Això suposa 20 Kcal (i si són negres, encara menys). Per tant, consumir aquesta quantitat cada dia no només no engreixa, sinó que enriqueix, ja que tenen molts beneficis :

  • Són nutritives, perquè contenen gran quantitat de minerals com el sodi, el potassi, el magnesi, el fòsfor, el iode, el calci i sobretot, el ferro.
  • Són antioxidants, gràcies a les vitamines A i E i ajuden no només a reduir l’envelliment de la pell sinó també inflamacions, sensibilitats, dermatitis i psoriasis.
  • Contenen Omega 3 i 6. L’omega-3 també és indispensable per millorar l’aspecte i la hidratació de la pell, com també per regular la producció de greix de les glàndules sebàcies en pells amb acné. És molt bo que en un mateix aliment hi hagi tant omega-3 com 6, per obtenir beneficis circulatoris, nerviosos, i hormonals.
  • Contenen àcid olèic, un greix monoinsaturat que ajuda a protegir el cor i la circulació.
  • Són digestives, gràcies a l’aigua, la fibra i els àcids grassos que contenen, a més de que originalment són un aliment amarg; així afavoreixen la digestió i milloren la salut gastrointestinal.

Menjar olives de manera regular, pot arribar a millorar la salut nerviosa, cerebral i fins i tot la memòria. Com que tenen un alt contingut en sodi, no són recomanables per a hipertensos, però sí molt aptes per a persones amb la tensió o l’energia baixa.

A més, a més, són un ingredient molt assequible i amb moltes possibilitats de preparació, ja que hi ha més de 90 tipus diferents. Només cal passar-se per les nostres parades del Mercat del Ninot o de Sant Andreu i comprobar la gran varietat d’olives que en tenim. I és què, es poden consumir com aperitiu, abans de dinar, però també amb l’esmorzar o amb el berenar (pa amb olivada, per exemple) i també afegir a les amanides, pizzes, entrepans, purés de patates, cremes de verdures, pastes i liquats verds. Una oliva? No, millor set!