Sandwich cruixent d’anxova amb chutney de tomàquet i festucs

About This Project

Eliminar les vores de la llesca de pà de pagès (reservar-les per altres preparacions: picades, “migas”, romesco…) estirar bé la molla amb un corró de pastisseria. Col·locar els filets d’anxova sobre la molla de pà i cuadra-los amb un ganivet de forma que el pà quedi del mateix tamany que l’anxova, reservar.

En una cassola coure les llavors de tomàquet, el sucre i el vinagre de poma (al gust) fins obtindre una compota fluida (es pot aromatitzar amb herbes).

Escapçar amb un ganivet els festucs.

En una planxa de crom o paella antiadherent a foc fort marcar els filets d’anxova del cantàbric de Perelló per la banda del amb una mica de l’oli de la conserva. L’operació té que ser ràpida, l’objectiu és que es torri el pà i quedi cruixent, a l’hora aquest queda adherit a l’anxova. però s’ha d’evitar que  es cremi o que el filet d’anxova es cogui(en aquest cas pujarà la concentració de sal de l’anxova i no es podrà menjar).  Tallar els sandvitxos a la meitat posar-ne dos per plat amb unes llàgrimes de chutney de tomàquet i uns festuc escapçats al voltant.

Ingredients per a 4 persones

10 gr de festucs
8 filets d'anxova del cantàbric Perelló
50 gr. de sucre
q.s de vinagre de poma
200 gr de llavors de tomàquet
2 lleques de pà de pagès

AUTOR:

Recepta de Gorka Barahona, xef del restaurant Can Rafel