Sardines, en oli o fresques?

Sardines, en oli o fresques?

La sardina és un dels aliments més recomanables de la dieta mediterrània. Aporta abundants proteïnes, i és una gran font d’àcids omega 3. Triar sardines fresques o en conserva pot ser un dubte entre molts dels amants d’aquest peix. Però s’ha de dir que es triïn d’una manera o d’una altra, ambdues tenen molts beneficis.

Les de llauna, en tenir més grassa resulten gairebé un 30-40% més calòriques que les fresques cuinades sense oli. De totes maneres, l’aportació de calories de les sardines en oli és baix: 210 calories cada 100 grams. A més, les sardines en conserva tenen diversos avantatges sobre les fresques: no requereixen neteja ni preparació alguna, estan sempre llestes i al punt, no necessiten fred per a la seva conservació i, a més, es pot ingerir la seva espina, que és una molt bona font de calci, ja que és de fàcil absorció per l’organisme.

Una tapa o un entrepà de sardines en llauna és un bon aperitiu, esmorzar o berenar per a grans i petits, una opció ideal per a embarassades (pels seus innumerables beneficis per a la salut) i una opció més que recomanable pels gurmets, ja que avui dia hi ha llaunes de sardines d’una qualitat i excel·lència increïbles.